Het internationale persbureau Reuters is vandaag met opvallend nieuws gekomen: ING zou volgens onbekende bronnen werken aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. De Nederlandse bank zou volgens het persbericht ‘interessante mogelijkheden op het gebied van digitale valuta’ zien.

Reuters noemt geen specifieke bronnen in het artikel, maar geeft wel aan dat de aankondiging van ING zelf komt. Wij konden helaas geen informatie vinden over de bewaardienst op de website van de bank.

Niet de eerste bank

Nederlandse banken hebben vaker geflirt met het aanbieden van cryptodiensten. Eerder kwamen ABN AMRO en Rabobank respectievelijk naar buiten met diensten als Wallie en Rabobit. Beide projecten zijn echter nooit van de grond gekomen; de vraag is dan ook of de dienst van ING wel daadwerkelijk een serieus project is.

ING en bitcoin

ING en bitcoin een match made in heaven? Nee, wij denken van niet. Teunis Brosens, senior-econoom van het Economisch Bureau van ING, is een uitgesproken tegenstander van cryptovaluta als bitcoin. Volgens de econoom is bitcoin alleen iets voor nerds, privacygekkies en criminelen.

Mocht de cryptodienst van ING werkelijkheid worden, zullen bitcoin-enthousiastelingen naar onze verwachting de dienst links laten liggen. Hardware wallets zijn uitermate geschikt om je digitale munten veilig te bewaren en worden steeds gebruikersvriendelijker. Daarnaast zijn er verschillende bitcoinbedrijven die inmiddels over een betrouwbaardere reputatie beschikken dan menig Nederlandse bank.

TL;DR: be your own bank.